Uitbouw kosten | Bespaar tot wel 40% en vergelijk!

Uitbouw kosten

Uitbouw kosten

Veel mensen die meer ruimte willen in huis denken na over een uitbouw van de woning. Wat zijn eigenlijk de gemiddelde uitbouw prijzen? In dit artikel schrijven we wat meer over een uitbouw en uitbouw kosten.

Wil je meteen meer inzicht in uitbouw kosten en meer informatie ontvangen van bedrijven uit de regio? Via deze site kan dit namelijk snel, gratis en geheel vrijblijvend geregeld worden!

Veel mensen zijn je al voor gegaan en hebben flink kunnen besparen op hun uitbouw prijzen door te vergelijken.

Aannemer prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van aannemers uit je regio!

Uitbouw kosten

De uitbouw kosten worden veelal bepaald door een aantal belangrijke factoren, maar vooral door de eisen waaraan het moet voldoen en wat de specifieke wensen zijn. Sowieso is een uitbouw waarde vermeerderend voor je woning dus de investering zie je bijna altijd wel terugkomen. Nog belangrijker het verhoogd het wooncomfort.

Gemiddeld kost een uitbouw al gauw €1750 per m2. Dit is dan een casco. Dat wil zeggen geen vloer, verwarming, isolatie etc… Het is dus nog niet helemaal afgewerkt. Er blijven dan altijd nog flinke verschillen in de prijs ontstaan in verband met welke afwerking er wordt gekozen.  Houten kozijnen zijn bijvoorbeeld veel goedkoper dan kunststof kozijnen. Wil je een standaard raam of kies je toch voor openslaande deuren? Voor alle zogenoemde extra’s kan je rekenen op een meerprijs.

Belangrijke factoren uitbouw:

  • fundering
  • Grootte van uitbouw
  • Materiaal gebruik (hout of stenen)
  • Aantal en soort kozijnen
  • Isolering
  • De afwerking

Fundering

Een uitbouw moet altijd geplaatst worden op een goede stevige fundering. De kosten voor de fundering zijn weer afhankelijk van de bodemsoort. De bodem bepaalt namelijk welke soort fundering ze moeten maken voor de uitbouw. De fundering is het belangrijkst en neemt ook de hoogste kosten met zich mee.

De grootte van de uitbouw

Natuurlijk is de grootte van de uitbouw bepalend. Zowel voor het soort fundering als het gebruik van materiaal. Behalve dat de grootte van de uitbouw veel invloed heeft op de uitbouw kosten is er nog iets waar je rekening mee moet houden.

Je mag een uitbouw niet zomaar plaatsen, zeker wanneer een uitbouw groot is moeten er vergunningen worden aangevraagd. Meestal is het zo dat voor een aanbouw die niet dieper is dan 2,5m dat je geen vergunning hoeft aan te vragen. De aannemer weet hier genoeg vanaf en kan je helpen de juiste keuze te maken en zelfs de vergunning aanvragen.

Materiaalgebruik

Het spreekt natuurlijk voor zich dat het materiaalgebruik invloed heeft op de aanbouw kosten. Toch is het verstandig om niet alleen naar de kosten voor aanschaf en bouw te kijken, maar ook de kosten die het op lange termijn gaat meebrengen. Denk dan bijvoorbeeld aan goede isolatie of kunststof kozijnen.

Beidde zijn in de aanschaf wat duurder maar besparen je op de lange termijn geld. De kozijnen zijn onderhouden arm en door goed te isoleren verlies je minder warmte dus scheelt het in de stookkosten.

Afwerking

Uiteindelijk wordt er gekeken naar de afwerking. Bij de afwerking van de uitbouw moet je denken aan de verwarming,vloer, verlichting, de wand- en plafondafwerking, eventuele extra’s. Je kan de afwerking zo duur kan maken als je zelf wilt. Er zijn dan ook genoeg huiseigenaren die ervoor kiezen om de afwerking zelf uit te voeren.

Uitbouw prijzen vergelijken

Via onze site kan je geheel gratis en vrijblijvend prijzen en informatie opvragen bij aannemers uit de regio. Zo krijg je direct inzicht in de kosten en kan je prijzen vergelijken. Veel mensen zijn je al voor gegaan en hebben flink kunnen besparen!.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is zojuist een offerte aangevraagd.X