Tips bij verhuizen | Verhuizen zonder stress

Tips bij verhuizen

Tips bij verhuizen

Verhuizen is een grote stap. Verhuizen staat hoog in de sterrenlicht en wordt door velen als een van de meest stressvolle momenten beschouwd. Wanneer je je goed voorbereid hoeft dit volgens ons helemaal niet zo te zijn. Het enige wat je nodig hebt is tijd, overzicht en hulp.

Wanneer je besluit om te verhuizen dan moet er natuurlijk van alles gedaan worden. Om je verhuizing in goede banen te laten lopen hebben we een aantal handige tips uitgezocht. Voel je vrij om in de reacties onderaan dit artikel tips toe te voegen of om vragen te stellen. 

Verhuizing voorbereiden

Het is heel belangrijk dat je op tijd begint met het voorbereiden van je verhuizing zoals eerder vermeld kan dit een veel stressmomenten besparen. Tijdens de voorbereiding maak je een planning voor de verhuizing en kan je rustig aan beginnen met het inpakken van spullen. Het is vaak handig om gebruik te maken van een tijdelijke ruimte waarin je de spullen die al zijn ingepakt kan opslaan. Lees hier alles over verhuizen: http://www.bespaaropjeverhuizing.nl

Je kan natuurlijk nog niet alles inpakken omdat je ook nog veel spullen in huis nodig hebt. Maak daarom een lijst met spullen die wel alvast kunnen worden ingepakt en ruim deze op. Voor het inpakken van je spullen raden we je aan om verhuisdozen te gebruiken en deze te labelen met de inhoud.

Ordenen van je ingepakte spullen voor een soepele verhuizing

Door de verhuizing en het inpakken van spullen kamer voor kamer te doen houdt je het overzicht. Dat wil niet zeggen dat je niet aan meerdere kamers tegelijk kan beginnen. Wat de bedoeling is is dat je de ingepakte goed ordent per kamer en op categorie. Dit kan je doen door gebruik te maken van labels of aparte verhuisdozen.

Als je de ingepakte spullen per kamer ordent kan je dit op de nieuwe locatie ook weer gemakkelijk per kamer gaan indelen. Je begint dan met het verplaatsen van de verhuisdozen naar de juiste ruimte en pakt ze vervolgens op de juiste tijd uit.

Op meubels en andere dingen die je niet kan ‘inpakken’ in dozen kan je gebruik maken van stickers met een kleur of een label met opschrift. Je geeft hiermee aan waar wat moet komen. (vooral handig als je hulp krijgt bij de verhuizing zo weet iedereen waar wat moet komen te staan.

Belangrijke documenten apart inpakken en vervoeren

Je belangrijke documenten mogen niet zoek raken of in de verkeerde handen vallen. Zorg dat je de belangrijke documenten apart vervoert en niet uit het oog verliest. Bij belangrijke documenten kan je denken aan paspoorten, bankgegevens, persoonlijke administratie, harde schijven met belangrijke data, foto’s etc…

Bewaar deze documenten in een aparte doos en eventueel geordend in mappen. We raden je aan om deze deze documenten niet op te slaan in een opslagruimte (ook al kan deze op slot) Bewaar de documenten zelf of sla ze op bij vrienden en of familie die je kan vertrouwen.

Afsluiten van contracten en abonnementen of mee laten verhuizen naar het nieuwe adres

Je moet wanneer je de exacte verhuisdatum weet er voor zorgen dat je bijtijds de energieleverancier, tv- telefonie- internetprovider etc op de hoogte brengen. Je kan twee dingen doen en dat is je contracten of abonnementen opzeggen of oversluiten naar het nieuwe adres.

Wanneer je voor gemak gaat raden we je aan van de verhuisservice gebruik te maken. Wil je wat meer moeite doen dan is dit ook een mogelijkheid om te besparen. Om te besparen suit je alles af en ga je op zoek naar een goedkopere leverancier. Vaak hebben leveranciers een speciale instapkorting of andere aantrekkelijke aanbiedingen.

Postadres wijzigen

PostNL heeft een handige service. Je kan bij hun je oude en nieuwe adres doorgeven en zij zorgen ervoor dat je post automatisch wordt doorgestuurd naar je nieuwe adres. Let op dit geldt voor de meeste post maar niet voor alles. Maak daarom ook goede afspraken met de nieuwe bewoners of sleuteldrager om van tijd tot tijd de overige post op te halen.

Meer over deze mooie service van post NL vind je hier: http://www.postnl.nl/ontvangen/doorsturen-en-bewaren/verhuisservice

Breekbare spullen verhuizen

Breekbare spullen hebben extra aandacht nodig bij een verhuizing. Zorg er voor dat je deze goed verpakt en op de juiste manier opbergt in dozen. Let erop dat je niet teveel in een verhuisdoos doet. Vanwege het gewicht van de spullen kan het zijn dat fragiele spullen geplet worden en of breken.

Wanneer de spullen zijn ingepakt is het goed om de overige ruimte in de doos op te vullen met plastic, kranten karton of dergelijk materiaal zodat tijdens het verhuizen de spullen niet mee kunnen bewegen. Zorg ervoor dat deze dozen goed gemarkeerd worden met BREEKBAAR en zorg dat dit vanaf alle kanten te zien is. Een tekst in de trend van THIS SIDE UP kan ook geen kwaad.

Elektronische apparatuur verhuizen

Voor het verhuizen van elektronische apparatuur is het ook belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan. Zorg ervoor dat de spullen goed worden ingepakt voor dt je ze in dozen of los gaat vervoeren. Je kan hiervoor de originele verpakking gebruiken of het inwikkelen met foam. 

Elektronische apparaten en vocht (op de verkeerde plaatsen) gaan niet goed samen. Denk daarom goed na waar je deze spullen (tijdelijk) opslaat. Zorg voor een droge omgeving die niet te koud of te warm is. 

Wanneer het gaat om waardevolle of dure elektronica of spullen denk dan ook goed na over de verzekering van deze spullen. Ook al pak je het zorgvuldig in en sla je het goed op, er kan altijd wel wat mee gebeuren.

Verhuizing verzekeren

Hoe zijn je eigendommen tot nu toe verzekerd? Vaak zijn de spullen die je hebt verzekerd in een inboedelverzekering. Het is verstandig om na te gaan hoe de inboedel is verzekerd tijdens een verhuizing en op het eventuele nieuwe adres.

Wij adviseren je om ervoor te zorgen dat je inboedel altijd is verzekerd ook tijdens de verhuizing. Wanneer je de verhuizing uit laat voeren door een bedrijf vraag dan ook wie er aansprakelijk als er iets mis gaat tijdens de verhuizing.

Maak gebruik van het juiste verhuismateriaal

Het gebruik maken van het juiste verhuismateriaal scheelt een hoop moeite en tijd. Moeten er veel en of grote spullen vervoerd worden denk dan eens aan het huren van een verhuiswagen of een aanhanger. Ook makkelijke hulpmiddelen zijn goed te gebruiken zoals ‘hondjes’ en steekwagens etcetera.

Zelf verhuizen

Een verhuizing is best een klus. Hoe veel werk het is is natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid en het soort spullen dat er verhuist moet worden. Zelf verhuizen is prima te doen. We raden je aan om op tijd hulp in te schakelen van vrienden, kennissen en familie. Zodra de datum van verhuizen bekent is moet je al vragen of ze deze data vrij willen houden voor je om te helpen.

Het is niet altijd zo dat een verhuizing met meer mensen sneller en gemakkelijker gaat. Met drie tot vijf mensen kom je een heel end en loop je elkaar niet in de weg. Begin altijd op tijd ( zo vroeg mogelijk) mocht er wat tegenzitten of het toch langer duren dan veracht dan kan je dit gemakkelijk opvangen.

Zorg goed voor de mensen die komen helpen. Zorg dat je alles in huis hebt van koffie met wat lekker tot een lekker lunch. Zorg ervoor dat de sfeer positief is dit scheelt de helft.

Verhuizing goedkoop uitbesteden

Door het onderstaande formulier in te vullen ontvang je meer informatie en kan je prijzen vergelijken van diverse verhuizers uit de regio. Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend.

Wanneer je de prijzen met elkaar vergelijkt zie je dat je al snel flink kan besparen op je verhuizing. Vul het formulier in en ontvang meteen bericht!

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 12 minuten geleden een offerte aangevraagd.X