Huis verbouwen financieren

Huis verbouwen financierenAls je je woning wilt verbouwen of renoveren, zijn er verschillende mogelijkheden om dit te bekostigen. Je kunt je spaargeld aanboren, maar in de meeste gevallen is dit fiscaal gezien niet de meest aantrekkelijke optie. Kijk eens naar de mogelijkheid van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. De rente die je namelijk over dit geleende geld betaalt is fiscaal aftrekbaar (mits je het geld natuurlijk gebruikt voor je huis verbouwen of je huis renoveren

Een tweede hypotheek

Een andere optie is om een tweede hypotheek af te sluiten. Dit is in de meeste gevallen de goedkoopste manier om je huis verbouwen of renoveren te bekostigen, de rente is namelijk vaak lager dan bij een persoonlijke lening of doorlopend krediet.

Wanneer is de rente fiscaal aftrekbaar?

De rente van je tweede hypotheek is fiscaal aftrekbaar als je het geld gebruikt voor de verbouwing of renoveren van je woning en ook moet de woning je ‘hoofdverblijf’ zijn. Je kunt de rente van je vakantiewoning dus níet aftrekken van de inkomstenbelasting. Net als bij het afsluiten van een eerste hypotheek, moet je bij het afsluiten van een tweede hypotheek bepaalde kosten betalen (notaris-, taxatie- en afsluitkosten).

Uw klus voordelig uitbesteden?

Ontvang Vrijblijvend Offertes & Bespaar 40% op uw klus!

  • Maak kans op een €50 ikea bon
  • Bespaar tot 40%
  • Uw klus voordelig uitbesteden?