Keukenkasten | Opbergruimte keuken optimalisatie

Meer opbergruimte in de keuken

opbergruimte in de keuken

Als je regelmatig in de keuken staat, weet je hoe belangrijk opbergruimte in de keuken is. Er is niets zo vervelend als te weinig of niet slim ingedeelde opbergruimte in keukenkasten en keukenlades.

Als je keuken gaat renoveren of een nieuwe keuken gaat kopen moet je goed nadenken over welk soort keukenkastjes je kiest. In dit artikel beschrijven we een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het uitzoeken van je keukenkastjes om zo de opbergruimte in de keuken optimaal te benutten.

Allereerst moet de nieuwe keuken die je koopt of bestaande keuken die je gaat renoveren helemaal naar jouw smaak zijn ingericht. Maar houdt er vooral ook rekening mee dat een keuken de plek is waar je dagelijks te vinden bent en dat de keuken intensief gebruikt wordt.

Tijdens het gebruik van je keuken zijn de functionaliteit, het gemak en de ergonomie van belang. Hoeveel ruimte heb je nodig? Wat wil je allemaal kwijt in de keuken? Wat is de meest praktische indeling van je keuken? Een aantal van deze vragen kun je zelf beantwoorden maar het is ook goed om met een expert naar de mogelijkheden van je keuken te kijken. Hieronder helpen we je vast wat op weg.

Ga voor een handige keukenlade-indeling:

Een goed gekozen inrichting van de lade zorgt ervoor dat je jaren plezier gaat hebben van je nieuwe keuken. Denk eens goed na over de mogelijkheden en laat je hierover goed adviseren want er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Zo goed als elke keukenfabrikant levert de meest innovatieve lade-
\indelingen die je kan bedenken, deze gaan veel verder dan de traditionele bestekbak. Voorzie je laden van binnenladen en andere slimme opbergsystemen. Zo zijn (en blijven) al je spullen goed bereikbaar en worden laden in jouw keuken ruimtewinners. (In het geval van keukenrenovatie kun je kijken naar oplossingen voor bestaande keukenladen meestal zijn hier inzetstukken voor te krijgen, zeker als de keukenlade een standaard afmetingen heeft).

Maak gebruik van ‘slimme’ keukenkasten:

Ook in keukenkasten is ontzettend veel ruimte te winnen door een slimme indeling. Denk bijvoorbeeld eens aan de hoekkast in een keuken behalve het bekende draaiplateau is het ook een hoeklade of een uittrekkorfsysteem deze systemen zorgen ervoor dat zelfs de ruimte in de hoeken van een keuken slim benut worden. Zie ook het volgende artikel: De Carrouselkast 

De Apothekerskast:

De apothekerskast is ook een enorme ruimtewinner in de keuken. De apothekerskast biedt een goede droge plek aan heel veel levensmiddelen. apothekerskasten zijn er in diverse maten en uitvoeringen. Het voordeel van zo’n hoge keukenkast is dat het weinig ruimte inneemt en toch veel ruimte schept waar je je spullen kwijt kunt. Zie ook het volgende artikel: De apothekerskast in de keuken

Ruimtelijke keuken bovenkastjes:

Ook op het gebied van bovenkastjes is er veel nieuws te vinden elk jaar komen er weer vernuftige ideeën op de markt vandaar dat hier tegenwoordig ontzettend veel keus in is. Zo zijn er bijvoorbeeld handige klepkasten die vanzelf opengaan door licht te drukken op het kastdeurtje wanneer je dit weer opnieuw aanraakt sluit het zich. (deze kasten zijn niet voor elke ruimte geschikt).

Meer opbergruimte in de keuken:

Eigenlijk biedt iedere leverancier tegenwoordig wel de mogelijkheid om te kiezen voor keuken kasten die dieper zijn dan de standaard maat van zo’n 58 centimeter. Dit is echt het overwegen waard, omdat met een keukenkastdiepte van bijvoorbeeld 70 centimeter er wel 20 procent meer opbergruimte in de kast vrijkomt. Tip: het is handig om in dit geval gebruik te maken van lades want de achterkant van een kastje van 70 centimeter diep is lastig te bereiken, tenzij je de ruimte wilt gebruiken voor keuken apparaten of spullen die je bijna niet gebruikt (keuken verbouwen kosten)

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 32 minuten geleden een offerte aangevraagd.X