Architect verbouwing | Ikknapmijnhuisop.nl

Architect verbouwing

Je kunt ervoor kiezen zelf je huis te verbouwen waardoor alle zaken die relevant zijn voor een verbouwing ook voor jouw rekening komen (bijvoorbeeld het technische en praktische ontwerp, benodigde vergunningen, heldere inschatting van de kosten en dergelijke). 

Daarnaast moet je, afhankelijk van de grootte van de verbouwing, de tijd hebben om alles wat hierbij komt kijken af te handelen.

Het kan zijn dat je zelf erg handig bent en gewoon erg goed in klussen. Er kunnen echter wel dingen mis gaan, waardoor de kosten onverhoopt hoger uit kunnen vallen of nog erger; de bouwtekeningen niet meer kloppen, waardoor het resultaat niet is wat je voor ogen had. Dit alles levert behoorlijk wat stress op, dus waarom zou je tobben?

Architecten prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van architecten uit je regio!

Architect verbouwing

Een architect start met een goede ‘fundering’ voor je verbouwing; namelijk het ontwerp. Daarnaast neemt hij je alle zaken uit handen die geregeld moeten worden van zowel voor, als tijdens de verbouwing.

Een architect maakt het ontwerp, maakt een tekening en kan de benodigde vergunningen en de bouw begeleiden. Ook profiteer je als particulier zijnde mee van de lage overheadkosten van het architectenbureau.

De kosten die je dus kwijt zal zijn voor de inhuur van een architect zullen zich zeker terugverdienen als je ziet wat je aan tijd bespaart (die je wel aan andere dingen kunt besteden), hiermee stress bespaart blijft en je gegarandeerd bent van het gewenste resultaat.

Neem je een aannemer in de arm, dan bestaat de kans dat je huis binnen de kortste keren ‘gesloopt’ is (en je geen idee meer hebt hoe je het precies wilde hebben) en je allerlei vragen moet beantwoorden over onder andere hoe je de verlichting wilt voor de woning en of de stopcontacten in de keuken links of rechts wil, hoog of laag moeten. Dit alles terwijl je daar niet op voorbereid bent en vaak ook niet weet wat het beste is.

Een architect (verbouwing) regelt al deze zaken en geeft advies. Hij heeft contact met eventuele externe partijen die ook een bijdrage leveren aan de verbouwing en houdt hierover de regie.

Een aannemer is vooral voor de verbouwing en zorgt ervoor dat deze uitgevoerd wordt zoals jullie zijn overeengekomen (met hier en daar wellicht een adviesrol).

Van een architect is het juist zijn vak de juiste vertaling te maken van de wensen van jou als klant naar het prachtige resultaat dat je voor ogen had. Dat is de toegevoegde waarde van een architect.

Daarbij kun je in het contract met een architectenbureau alle afspraken opnemen die je van tevoren overeen bent gekomen en zijn zij verantwoordelijk voor het uiteindelijke resultaat.

Zaken die eventueel mis gaan, komen dus ook voor hun rekening en mogen niet extra doorbelast worden. Kortom; je loopt weinig tot geen risico bij het inhuren van een architect, je hoeft u geen zorgen te maken over je verbouwing omdat deze voor je gedaan wordt. Het enige dat je nog hoeft te doen, is genieten van het resultaat!

Architecten prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van architecten uit je regio!

Architecten verbouwing offertes

Door onderstaand formulier in te vullen, kunnen architectenbureaus uit de regio op je aanvraag reageren en je gratis en vrijblijvend offertes aanbieden.

Dit kan je uiteindelijk een besparing opleveren tot wel 40%. Twijfel dus niet en vul het onderstaande formulier in, zonder verdere verplichtingen, simpel toch?

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 32 minuten geleden een offerte aangevraagd.X