Traprenovatie de basis

traprenovatie de basisHet kiezen van de juist trap is een belangrijke beslissing voor het uiterlijk van je woning. Zeker als het je huis opknappen of huis verbouwen betreft.

Het is verstandig de verschillende mogelijkheden voor traprenovatie te bekijken. Veel huizen hebben een open trap en daarom is het belangrijk dat het ontwerp van de trap past in de totale inrichting van de woning

Traprenovatie kan in 2 categorieën worden verdeeld. Traprenovatie van een open trap en traprenovatie van een gesloten trap. Onderstaande informatie gaat hier specifiek op in.

traprenovatie prijzen vergelijken

Dichte traprenovatie

Een dichte trap is de eenvoudigste van alle trappen. Het is een goedkopere oplossing met loopvlakken en stootborden dat tussen twee muren staat met ongeveer een helling van 40 graden. Het is een zeer comfortabele trap om op te lopen en zal in ieder huis een welkome aanwinst zijn. Vaak is de trap gemaakt van houten traptreden en stootborden die de kosten laag houden. De kosten voor dit soort trappen zijn rond de €50,- per trede. De prijs is exclusief de montage. Een goede timmerman kan een nieuwe dichte trap binnen 1 dag opleveren.

Open traprenovatie

Open trappen zien er vaak iets formeler en duurder uit. Ze hebben nog steeds het basisprincipe om van beneden naar boven te lopen of andersom, maar ze zien er beter uit. Een open trap is een van de meest voorkomende vorm van trappen. Wanneer er een meer hedendaagse look is gewenst, is dit de ideale keuze. 

De trappen worden vaak gebouwd met dikker en sterker hout, omdat het de hoofd ondersteuning van de trap is. Deze moet het eigen gewicht plus het gewicht van de mensen die er op lopen dragen. De kosten voor de open trappen zijn rond de €60,- per trede. Ook hiervoor geldt dat de prijs exclusief montage is. Meestal kan de trap binnen 1 dag geplaatst worden, echter dien je dit na te vragen bij de specialist.

Een open trap dicht te maken

Dit vraagt om een echte specialist. Veel mensen zijn handig, maar een open trap dicht maken vraagt toch echt om een vakman. In het artikel Traprenovatie kosten lees je meer over de prijzen van traprenovatie. 

Kwartslag traprenovatie

In aanvulling op de eerste fundamentele vraag of de trap open of dicht is, is het ook van belang te weten welke draai de trap moet hebben. Er zijn 3 basis vormen, te weten; rechte trappen, kwartdraaitrappen en trappen met een halve draai. Er zijn verschillende vormen van ontwerpen, zoals s-vormige en vierkante trappen met allerlei soorten hoeken. Deze trap kan zowel linksom als rechtsom draaiend worden op gebouwd.

Traprenovatie prijzen vergelijken

Door het onderstaande formulier in te vullen ontvang je geheel vrijblijvend meer informatie en prijzen van een traprenovatie!

Waarom prijzen vergelijken via ikknapmijnhuisop.nl? 

Verbouwen-vinkje Het is gratis en vrijblijvend

Verbouwen-vinkje Gemakkelijk prijzen vergelijken

Verbouwen-vinkje Tot 40% besparen

Verbouwen-vinkje Maak kans op een €50 ikea bon

Verbouwen-vinkje Je ontvangt meteen bericht!

Geef een reactie

Wil je reageren op dit artikel? Heb je een goede tip voor de bezoekers van ikknapmijnhuisop of heb je een vraag? Vul hieronder je reactie in!

Buitenkozijnen schilderen

Kozijnen prijzen vergelijken

Alle informatie en handige tips over het schilderen van je kozijnen lees je in dit artikel. Kozijnen schilderen

Je woning isoleren

dakkapel schuin dak

Alle informatie en handige tips over het woningisolatie en duurzaam wonen lees je in dit artikel. Je huis isoleren

ALG – Standaard Offertepagina

Tips bij verhuizen

Bespaar tot wel 40% door gratis informatie en prijzen opvragen bij de beste bedrijven uit je regio! Vergelijk prijzen!

(meer over)

verbouwen met bouwgarant vereniging Eigen huis
home