Gevel reinigen

Gevel reinigenBij het opknappen verbouwen of renoveren van je huis kan je alleen aan de binnenkant van je huis denken, maar de buitenkant speelt vaak ook een grote rol. Een van de goedkopere manieren om de buitenkant van je huis op te knappen of te renoveren is het grondig schoonmaken van je huis.

Alle woningen (die buiten staan) zijn onderhevig aan de weersinvloeden. Vooral de weersinvloeden maken dat vrijwel elke woning in meer of mindere mate te maken krijgt met vuilaanslag door vocht, regen, smog, zon etc.. Doormiddel van gevelreiniging is je huis aan de buitenkant weer als nieuw.

Er is veel te zeggen over gevelreiniging kosten maar de beste manier om achter de gevelreiniging kosten in jouw situatie te komen is het vrijblijvend aanvragen van gratis gevelreiniging offertes bij verschillende bedrijven uit de regio.

Klik hier om meteen gratis en vrijblijvend gevelreiniging offertes aan te vragen bij bedrijven uit je regio!

Gevel reinigen

Het reinigen van je gevel door gevelreiniging is een goedkope manier om de buitenkant van je woning er weer als nieuw uit te laten zien. Vrijwel elke gevel is geschikt om gevelreiniging bij uit te voeren. Bij gevelreiniging moet je niet denken aan een emmer en spons om de gevel te reinigen, want bij professionele gevelreiniging word er meestal gebruik gemaakt van hoge druk spuiten met stoom, een speciaal gevelreinigingsmiddel of zand.

Gevel reinigen manieren

Gevelreiniging is te verdelen in 3 meest gangbare manieren die elk weer bij verschillende typen gevels en vervuilingen horen namelijk:

 • Stoomreiniging
 • Chemische reiniging
 • Zandstralen

Gevel reinigen door stoom

De gevel word bij stoomreiniging schoongemaakt door verwarmd water van ongeveer 150 graden en vervolgens onder hoge druk op de gevel gespoten. Door de hoge druk en de warmte laat het vuil goed los en is er snel zichtbaar resultaat

Gevelreiniging door met gebruik van stoomreiniging word meestel gebruikt voor kalkzandsteen waar aanslag op zit en wat nog vrij gemakkelijk te reinigen is bijvoorbeeld groene alg aanslag.

let op: kalkzandsteen is van poreus materiaal en moet meestal dus na een gevelreiniging geïmpregneerd worden tegen weersinvloeden etc op deze manier behoudt je het langst het schone resultaat.

Gevel reinigen met chemicaliën

Bij chemische reiniging wordt hardnekkigere aanlsag op de gevel verwijderd door eerst de gevel in te smeren met chemicaliën om vervolgens nadat dit z’n werk heeft gedaan weer schoon gespoten te worden met hoge druk en verwarmd water. (in het geval van niet milieuvriendelijke middelen wordt het afval water opgevangen en gerecycled.

Chemische reiniging wordt vaak gebruikt voor stucwerk, rode baksteen en beschilderde gevels. Het is belangrijk om bij deze gevels voorzichtig te werk te gaan met gevelreiniging vanwege de kwetsbaarheid.

Gevel reinigen door Zandstralen

Bij gevelreiniging door zandstralen wordt de gevel schoon gespoten met water dat is gemengd met een straalmiddel. Door de gevel onder druk schoon te spuiten met dit middel wordt vuil en verkleuring als het ware weggeschuurd van de gevel. Het zandstralen van een gevel is bijna altijd mogelijk maar laat dit wel even bepalen door de prof (zeker omdat het ook gaat om het behoud van de voegen ja of de nee).

Gevelreiniging zelf doen:

De kosten van gevelreiniging vallen ontzettend mee zeker als je kijkt naar het werk wat geleverd wordt en het resultaat. Om de gevelreiniging kosten zo laag mogelijk te houden kan je zelf aan de slag met bijvoorbeeld een hoge druk spuit, maar je moet dan wel over een aantal dingen nadenken voordat je begint namelijk:

 • De kwaliteit van de gevel (zorgen dat de gevel niet beschadigd door gevelreiniging met hoge druk)
 • Manier van aanpak (de lage delen reinigen lukt vaak wel, maar hoe bereik je de bovenkant gevel)
 • Veiligheid (een onervaren iemand moet opletten op zijn eigen veiligheid en die van anderen)
 • Tijd (hoeveel tijd kan je uitrekken voor de klus, een onervaren iemand doet er vaak erg lang over om het gewenste gevelreiniging resultaat te behalen.

Gevelreiniging offerte aanvragen

Vraag door het onderstaande formulier in te vullen gratis en vrijblijvend de scherpste en beste gevelreiniging offertes aan bij verschillende bedrijven uit

Waarom prijzen vergelijken via ikknapmijnhuisop.nl? 

Verbouwen-vinkje Het is gratis en vrijblijvend

Verbouwen-vinkje Gemakkelijk prijzen vergelijken

Verbouwen-vinkje Tot 40% besparen

Verbouwen-vinkje Maak kans op een €50 ikea bon

Verbouwen-vinkje Je ontvangt meteen bericht!

Uw regio

2 Responses to “Gevel reinigen”

 1. Frits Smeets zegt:

  Mijn huis is gebouwd (1974)met stenen die geen vocht opnemen en afkomstig zijn uit Baesweiler (Duitsland).
  Een deel (ca 10 m2) is sterk vervuild en moet opnieuw worden gevoegd.
  Ik wil graag weten met welk spul ik deze muur kan reinigen.
  Het is geen alg of mos maar aanslag door de regen,
  Op de kopse kant van de muur is een beschermplaat gemaakt van geplastificeert aluminium en waarschijnlijk is dit de oorzaak van de vervuiling.

  • Gijs zegt:

   Ik heb geen beeld bij de situatie, maar er zijn een waarschijnlijk een aantal mogelijkheden om je gevel te reinigen: Hoge druk, Aanslagreiniger, Zandstralen etc… Probeer eerst een klein stuk alvorens je de tien m2 gaat aanpakken. Wanneer je twijfelt schakel dan een professional in?

Geef een reactie

Wil je reageren op dit artikel? Heb je een goede tip voor de bezoekers van ikknapmijnhuisop of heb je een vraag? Vul hieronder je reactie in!

Buitenkozijnen schilderen

Kozijnen prijzen vergelijken

Alle informatie en handige tips over het schilderen van je kozijnen lees je in dit artikel. Kozijnen schilderen

Je woning isoleren

dakkapel schuin dak

Alle informatie en handige tips over het woningisolatie en duurzaam wonen lees je in dit artikel. Je huis isoleren

ALG – Standaard Offertepagina

Tips bij verhuizen

Bespaar tot wel 40% door gratis informatie en prijzen opvragen bij de beste bedrijven uit je regio! Vergelijk prijzen!

(meer over)

verbouwen met bouwgarant vereniging Eigen huis
home