Zelf een betonvloer storten tips

zelf betonvloer stortenEen betonvloer storten kan niet iedereen, maar met deze tips en informatie kan je dat zelf bepalen. Wij adviseren in ieder geval om altijd eerst vrijblijvend verschillende prijzen aan te vragen bij bedrijven uit de regio alvorens je zelf aan de slag gaat. Op deze manier kan je altijd bepalen of je het zelf gaat doen of de klus toch uit handen geeft.

aannemer prijzen vergelijken

Betonvloer storten stap voor stap

Hieronder beschrijven we stap voor stap hoe een betonvloer storten in z’n werk gaat

 • Indien nodig verwijder je eerst de oude resten vloer, nu is als het goed is de kruipruimte zichtbaar 
 • Om de kruipruimte te vullen gebruik je vulzand. Zorg ervoor dat het vulzand goed wordt aangestampt en leg er een folie laag overheen. Op deze manier voorkom je dat er veel water uit het beton wegzakt in het vulzand. 
 • Gebruik net zoveel vulzand totdat je bij de onderrand van de houtenbalken komt.
 • Leg vervolgens harde isolatieplaten van minimaal 5 centimeter dik over de folielaag.
 • breng vervolgens het krimpnet aan (krimpwapeningsnet). De reden dat je dit eerst legt is om er voor te zorgen dat het beton niet krimpt als het droogt en het krimpnet zorgt dat de vloer sterk en stevig wordt. Om het krimpnet (van ijzer) op maat te maken kun je het beste een betonschaar gebruiken om het op maat te knippen of een slijptol om het op maat te slijpen. Het krimpnet moet niet direct op het folie komen te liggen maar daarnet boven houdt ongeveer 5 cm aan. Je kunt dit gemakkelijk realiseren door blokjes beton of steen te gebruiken die je tussen het folie en het krimpnet legt.
 • Om te voorkomen dat het beton wordt gestort en via de naden en kieren in je huis wegloopt, breng je isolatie aan in de kieren tussen de panden en de vloer. Om te zorgen dat er per ongeluk beton in de afvoer komt, kun je deze het beste afsluiten met een beschermdop.
 • Het nieuwe beton mag trouwens niet tegen de wanden aankomen. Plaats daarom kantenband aan op de wanden om dit te voorkomen.
 • Alle leidingen voor de riolering, elektra en het gas kunnen gewoon worden ingestort in de betonvloer. Je kunt ze over de isolatieplaten leiden, maar ommantel ze wel goed met PVC. Let op: CV leidingen en waterleidingen mogen niet direct worden ingestort! Deze leidingen kunnen namelijk uitzetten, geef daar dus de ruimte voor op de plaats waar deze leidingen uit de vloer komen. Plaats de leidingen in een mantelbuis die minimaal 1 centimeter in doorsnee groter is dan de leidingen zelf.
 • Tip: Maak een tekening van de plekken waar de leidingen lopen in de vloer. Mocht er iets zijn in de toekomst dan weet je precies waar de leidingen lopen en dat voorkomt een hoop problemen.
 • Alles is nu klaar om het beton te storten. Stort het beton met een minimale dikte van 8 cm
 • Als het beton gestort is kun je met een afrijlat de vloer gaan egaliseren en het beton verdelen.
 • De vloer heeft voldoende tijd nodig om te kunnen drogen, meestal duurt dit zo’n 14 dagen. Zorg ervoor dat er in ieder geval 3 dagen niet op de vloer gelopen wordt. Lees ook meer over Badkamer verbouwen prijzen

Betonvloer storten tips

Hieronder beschrijven we nog een aantal aandachtspunten en tips waar je rekening mee moet houden en op moet letten bij een betonvloer storten.

 • Zowel een betonmolen als de mixer kun je huren bij bijvoorbeeld de bouwmarkt.
 • Het drogen van beton duurt ongeveer 14 dagen en mag niet te snel drogen, zorg er dus voor dat de ramen dicht zijn en verwarm de ruimte niet. Je kan er ook voor kiezen om het beton af te dekken met plastic.
 • Er is tegenwoordig ook lichtgewicht beton verkrijgbaar en geloof het of niet dit scheelt je veel tillen, lichtgewicht beton is ongeveer een derde lichter dan normaal beton.
 • Als je werkt met beton kan je het beste handschoenen gebruiken om te voorkomen dat je handen uitdrogen.
 • Wees goed alert gedurende de klus, het valt achteraf niet meer bij te werken. Als het eenmaal uitgehard is, is het alleen nog met zwaar materieel stuk te krijgen.
 • Vraag bij twijfel altijd hulp van een deskundige!

Betonvloer storten laten doen

Een van de grootste redenen waarom mensen zelf hun betonvloer willen storten zijn de kosten. Iedereen denkt dat je ontzettend veel geld kunnen besparen wanneer je een klus zelf doet maar dat hoeft zeker in dit geval niet zo te zijn. Wij adviseren om altijd gratis en vrijblijvend verschillende betonvloer storten prijzen op te vragen.

Trouwens, bij het aanvragen van een offerte verplicht je, je tot niets. Je kunt de offertes vergelijken, bewaren, of er op in gaan en de klus laten uitvoeren door de vakman.

Door het onderstaande formulier in te vullen weet je meteen waar je aan toe bent en ontvang je direct bericht

Waarom prijzen vergelijken via ikknapmijnhuisop.nl? 

Verbouwen-vinkje Het is gratis en vrijblijvend

Verbouwen-vinkje Gemakkelijk prijzen vergelijken

Verbouwen-vinkje Tot 40% besparen

Verbouwen-vinkje Maak kans op een €50 ikea bon

Verbouwen-vinkje Je ontvangt meteen bericht!

2 Responses to “Zelf een betonvloer storten tips”

 1. biharie zegt:

  ik hoop z.s.m.bericht te ontvangen

 2. JG Hoogkamp zegt:

  Op bovenstaande site kun je heel eenvoudig zien hoeveel beton kost ook staat er een prijsvergelijk tussen zelf mengen of laten brengen.
  Succes !

Geef een reactie

Wil je reageren op dit artikel? Heb je een goede tip voor de bezoekers van ikknapmijnhuisop of heb je een vraag? Vul hieronder je reactie in!

Buitenkozijnen schilderen

Kozijnen prijzen vergelijken

Alle informatie en handige tips over het schilderen van je kozijnen lees je in dit artikel. Kozijnen schilderen

Je woning isoleren

dakkapel schuin dak

Alle informatie en handige tips over het woningisolatie en duurzaam wonen lees je in dit artikel. Je huis isoleren

ALG – Standaard Offertepagina

Tips bij verhuizen

Bespaar tot wel 40% door gratis informatie en prijzen opvragen bij de beste bedrijven uit je regio! Vergelijk prijzen!

(meer over)

verbouwen met bouwgarant vereniging Eigen huis
home